Oligana

Eerlijke Handel

De olijven en olijfolie worden ingekocht bij de kleine lokale boeren in het noorden van Marokko. De arganolie wordt geproduceerd in samenwerking met lokale vrouwenverenigingen in het zuiden van Marokko. Op deze manier dragen wij direct bij aan de welvaart van de kleine lokale boeren en de lokale gemeenschap van vrouwen (fair trade).

Gezonde olie

Olijfolie is rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren, deze hebben de eigenschap de kwalijke vetten in het menselijke lichaam te vervangen. Verder bevat olijfolie natuurlijke anti-oxidanten. Zij beschermen de cellen tegen veroudering.

Onbewerkte arganolie of 100% arganolie staat erom bekend hoge concentraties vitamine E te bevatten. Het is bekend dat hoge concentraties van vitamine E, uiterst nuttig zijn voor het menselijk lichaam inclusief voor het haar. Arganolie is ook rijk aan onverzadigde vetzuren (ongeveer 80%). Deze vetzuren (oliezuur en linolzuur) zijn zeer gezond voor het haar omdat deze helpen bij het opslaan van voedingsstoffen die nodig zijn om het haar gezond en glanzend te houden.

Ecocert-certificaat

Het grote deel van onze producten is eco-gecertificeerd, doordat Oligana direct inkopen doet bij landelijke vrouwencoöperaties en lokale kleine boeren. De vrouwencoöperaties zijn aangesloten bij het erkende internationale keurmerk ecocert.

Wetenschappelijk bewijs

  Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat arganolie de huid verstevigt en herstelt, de vitale celfuncties op een natuurlijke wijze versterkt en de vrije radicalen neutraliseert. Arganolie is ongewoon rijk aan vitamine E (tot 50% meer dan olijfolie) en vertraagt op een doeltreffende wijze de tekenen van huidveroudering. In de geneeskunde wordt het gebruikt voor het behandelen van psoriasis, waterpokken, jeugdpuistjes en reumatische pijnen. In Marokko komen huid-, prostaat- en borstkanker bijna niet voor. Dit wordt in verband gebracht met het gebruik van arganolie, zowel inwendig als uitwendig.

In arganolie zit tevens een hoog gehalte van omega3. Deze onverzadigde vetzuren spelen een belangrijke rol bij het voorkomen van epilepsie, depressies en alzheimer. Regelmatige consumptie van arganolie leidt tot een spectaculaire verlaging van het cholesterolgehalte, versterkt het immuunsysteem, is antioxidatief, werkt ontstekingsremmend, verbetert de algehele doorbloeding, verlaagt de kans op aderverkalking en revitaliseert de cellen.

Bel oligana

Stuur ons een email